Skip to main content Skip to search

Westland Druivenland

Fietsen en druiven proeven

Deze fietstocht laat u kennis maken met de historie van Westlands Roem: de Druif. Tijdens een afwisselende route komt u langs diverse authentieke plekjes, die het verhaal vertellen over de Westlandse druiventeelt van vroeger en nu.

Nadat u de fietsen in ontvangst hebt genomen brengt de route u langs 3 bijzondere Westlandse locaties. U begint de dag met een stop bij Theetuin en Cottagegardens ‘de Pluktuin’, waar een kopje koffie, thee of limonade met iets lekkers te bestellen is als goede basis voor de rest van de dag. Er is op afspraak voor groepen of op vaste tijden een rondleiding en natuurlijk kunt u er druiven proeven.

Met de opgedane kennis en een andere blik op de omgeving fietst u langs diverse overgebleven druivenmuren, tuinderslaantjes en vaarten. De volgende stop is dan het ‘Westlands Museum’ waar de mooie tuin een bezoekje waard is en u nog meer te weten komt over de ‘superfood’ van deze streek. Ook hier zijn drankjes, koffie of thee te nuttigen.

Natuurlijk kunt u dit arrangement naar persoonlijke wensen uit breiden met een lunch, high tea, diner of activiteit. Neemt u daarvoor wel even contact op met de betreffende locatie om de mogelijkheden te bespreken.