Skip to main content Skip to search

Westland Druivenland

Fietsen en druiven proeven

Deze fietstocht laat u kennis maken met de historie van Westlands Roem; de Druif. Tijdens een afwisselende route komt u langs diverse authentieke plekjes, die het verhaal vertellen over de Westlandse druiventeelt van vroeger en nu.

Nadat u de fietsen in ontvangst hebt genomen brengt de route u langs 3 bijzondere Westlandse lokaties. U begint de dag met een stop bij Theetuin en Cottagegardens ‘de Pluktuin waar een kopje koffie, thee of limonade met iets lekkers klaar staat als goede basis voor de rest van de dag. Vervolgens gaat de route naar Themapark de ‘Westlandse Druif’. Er is op afspraak voor groepen of op vaste tijden een rondleiding en natuurlijk kunt u druiven proeven.

Met de opgedane kennis en een andere blik op de omgeving fietst u langs diverse overgebleven druivenmuren, tuinderslaantjes en vaarten De volgende stop is dan het ‘Westlands Museum’ waar de mooie tuin een bezoekje waard is en u nog meer te weten komt over deze ‘superfood’ van de streek inclusief een drankje.

  • Bezoek ‘de Pluktuin’ incl. koffie of thee met iets lekkers
  • Bezoek themapark ‘de Westlandse Druif’ met proefschuitje druiven
  • Bezoek ‘Westlands Streekmuseum’ incl. drankje

Dit leuke , leerzame complete dagje uit kost
€20,= pp   voor volwassenen en
€11,=  pp  voor kinderen tot 12 jaar.

Dit arrangement is exclusief fietshuur.  Zie voor huurtarieven elders op deze site.

Natuurlijk kunt u dit arrangement naar persoonlijke wensen uit breiden met een lunch, high tea, diner of activiteit. Vraag naar de mogelijkheden.